CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Olomouci 11.06.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Olomouc

Přerovští celníci zjistili kabotážní přepravu bez patřičných povolení

Kabotáž je vnitrostátní silniční přeprava na území České republiky, dopravcem, který má sídlo na území jiného státu. Přerovští celníci zjistili takovou dopravu v lomu nedaleko obce Hranice na Moravě, jenž byla prováděna bez povolení Ministerstva dopravy ČR.

Dne 7. června 2007 prováděli přerovští celníci ve spolupráci s Centrem služeb Prostějov kontrolní akci zaměřenou na možné provádění výše uvedené dopravy na území České republiky. Při kontrole vyslovili pracovníci celního úřadu zákaz jízdy sedmi nákladním vozidlům z důvodu kabotáže v ČR bez příslušných povolení ministerstva. Současně zjistili i závažné nedostatky v dodržování bezpečnostních přestávek, doby řízení, v používání digitálních tachografů a také ve značném  přetížení kontrolovaných vozidel, které činilo v některých případech až 13 tisíc kg.

Provozovateli dopravy byly stanoveny kauce v celkové výši 120 tisíc korun a řidičům uloženy blokové pokuty za přetížení ve výši bezmála 20 tisíc korun. Případ byl předán odboru dopravy Krajského úřadu v Olomouci.

Celní ředitelství má k dispozici fotodokumentaci.

  

por. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CŘ Olomouc
tel: 585 111 172
mobil: 724 434 404
fax: 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky